Când:
27 iulie 2016@10:00 – 27 iulie 2017@12:00
2016-07-27T10:00:00+03:00
2017-07-27T12:00:00+03:00
Unde:
Muzeul Național de Istorie a României
Calea Victoriei nr. 12
Cost:
Gratuit
Contact:
ZIUA PORȚILOR DESCHISE: ASOCIAȚIA CULTURA VERDE SALVEAZĂ MEDIUL CU O IMPRIMANTĂ 3D @ Muzeul Național de Istorie a României

Vizitatorii sunt aşteptaţi la Muzeul Național de Istorie a României cu dopuri de PET

Miercuri, 27 iulie 2016, Asociația Cultura Verde (www.culturaverde.ro) organizează Ziua Porților Deschise prilej de a prezenta stația experimentală de reciclare a materialelor plastice în filament pentru imprimarea 3D. Evenimentul va avea loc la  Muzeul Național de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12), între orele 10.00 şi 12.00, intrarea în muzeu fiind gratuită în acest interval orar.

Cei care doresc să vadă cum plasticul poate ajunge obiect într-o expoziție sunt aşteptaţi la Muzeul Naţional de Istorie a României, cu capace de PET-uri care vor fi reciclate în filament pentru imprimarea 3D cu stația experimentală realizată în cadrul proiectului Rec-o-Plast.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Creşterea implicării în protecţia mediului prin implementarea unei staţii experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D / Rec-o-Plast”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

 

Până acum, în cadrul proiectului, elevi din Tecuci şi Oneşti au învăţat cum PET-urile pot fi transformate în obiecte proiectate de ei. De asemenea, Asociaţia Cultura Verde a realizat printurile 3D a patru piese – statuetă antropomorfă tipică pentru cultura Gârla Mare (Preistorie), cap de statuie – Serapis (Antichitate),  cahlă de sobă (Ev Mediu) și cruce de mână (Epocă Modernă) –  din expoziția România. Civilizații suprapuse organizată de Muzeul Național de Istorie a României în iunie 2016.

 

 

Mai multe informații despre proiect pe pagina web www.culturaverde.ro

Contact:

Corina Aldea, manager proiect Rec-o-Plast

Email: asociatiaculturaverde@gmail.com