Mar
24
vin
Educație, inovare și reciclare @ Hotel Ibis Palatul Parlamentului City Center
Mar 24 2017@12:00 – Mar 24 2018@15:00
Educație, inovare și reciclare @ Hotel Ibis Palatul Parlamentului City Center

Asociația Cultura Verde vă invită la conferința de închidere a proiectului ”Creşterea implicării în protecţia mediului prin implementarea unei staţii experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D / Rec-o-Plast”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeana extinsă.

Proiectul Rec-o-Plast propune o abordare integrată, axată pe trei componente: civică, educațională și tehnologică a managementului deșeurilor plastice (în special a PET-urilor) și reciclarea acestora în filament pentru imprimarea 3D. Proiectul urmărește creșterea gradului de implicare a populației în protecția mediului, prin implementarea unei stații experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D, instruirea în tematica proiectului a 700 de beneficiari din 8 comunități din România și reciclarea a 700 kg de PET-uri în filament pentru imprimarea 3D.

Mar
27
lun
PROTECȚIA MEDIULUI ȘI IMPRIMAREA 3D Proiectul Rec-o-Plast Câmpulung, 27-31 martie 2017
Mar 27 2017@9:00 – Mar 31 2018@15:00
PROTECȚIA MEDIULUI ȘI IMPRIMAREA 3D Proiectul Rec-o-Plast  Câmpulung, 27-31 martie 2017

În perioada 27 – 31 martie 2017, Asociația Cultura Verde (www.culturaverde.ro) derulează în Câmpulung, județul Argeș, a zecea serie de instruire din cadrul proiectului ”Creşterea implicării în protecţia mediului prin implementarea unei staţii experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D / Rec-o-Plast”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Astfel, în acest interval va avea loc sesiunea de instruire a unui număr de 30 de elevi de la Colegiul Tehnic Câmpulung. Pe 27 martie, echipa de proiect se va întâlni cu oamenii de afaceri din orașul Câmpulung. În cadrul acestor evenimente, va fi prezentată stația experimentală realizată în cadrul Rec-o-Plast și vor avea loc demonstrații practice de reciclare a materialului plastic în filament pentru imprimarea 3D.

 

 

Mai multe informații despre proiect pe pagina web www.culturaverde.ro

Contact:

Corina Aldea, manager proiect Rec-o-Plast

Email: asociatiaculturaverde@gmail.com; recoplastro@gmail.com