Feb
22
lun
Seminarul „Protectia mediului si imprimarea 3D” (Lansarea proiectului Rec-o-Plast)
Feb 22 2016@0:20 – Feb 22 2018@1:20

Asociația Cultura Verde implementează în perioada februarie 2016 – martie 2017 proiectul ”Creșterea implicării în protecția mediului prin implementarea unei stații experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D/Rec-o-Plast”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Proiectul Rec-o-Plast propune o abordare integrată, axată pe trei componente: civică, educațională și tehnologică a managementului deșeurilor plastice (în special a PET-urilor) și reciclarea acestora în filament pentru imprimarea 3D. Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de implicare în protecția mediului prin implementarea unei stații experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D.

Astfel, proiectul va conduce la proiectarea și realizarea unei stații experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în filament utilizabil în imprimarea 3D, reciclarea a 700 kg materiale plastice (PET-uri) în filament cu sprijinul și implicarea a 700 de beneficiari (300 liceeni, 100 studenți, 140 reprezentanți ai mediului de afaceri, 160 reprezentanți ai comunității 3D). Aceștia vor beneficia de instruire de specialitate în reciclarea materialului plastic și producerea de filament utilizabil în imprimarea 3D. Grupurile țintă ale Rec-o-Plast sunt: liceenii din Onești, Tecuci, Câmpulung Muscel, Slobozia, Urziceni, Râmnicu Vâlcea, Lugoj și București, studenți și reprezentanți ai mediului de afaceri din localitățile menționate și comunitatea 3D din România.
Proiectul va fi implementat de Asociația Cultura Verde, într-o perioadă de 14 luni, cu un buget total de 73.255 CHF (din care 65.929,50 CHF este valoarea grantului și 7.325,50 CHF contribuție proprie).

Feb
27
lun
PROTECȚIA MEDIULUI ȘI IMPRIMAREA 3D – Proiectul Rec-o-Plast, Bucureși, Colegiul Tehnologic Viaceslav Harnaj, 20-24 februarie 2017 @ Colegiul Tehnic Mircea cel Bătrân
Feb 27 2017@18:10 – Mar 6 2018@19:10

În perioada 27 februarie – 3 martie 2017, Asociația Cultura Verde (www.culturaverde.ro) derulează în București a șaptea serie de instruire din cadrul proiectului ”Creşterea implicării în protecţia mediului prin implementarea unei staţii experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D / Rec-o-Plast”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Astfel, în acest interval va avea loc sesiunea de instruire a unui număr de 30 de elevi de la Colegiul Tehnic ”Mircea cel Bătrân”, București. În cadrul acestei sesiuni va fi prezentată stația experimentală realizată în cadrul Rec-o-Plast și vor avea loc demonstrații practice de reciclare a materialului plastic în filament pentru imprimarea 3D.

 

Eveniment organizat în cadrul proiectului Rec-o-Plast, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.swissro-horizontal-rgb

Mai multe detalii despre finanțator găsiți la

www.swiss-contribution.ro și www.swiss-contribution.admin.ch/romania

Alte proiecte „Cultura Verde”
Mar
6
lun
PROTECȚIA MEDIULUI ȘI IMPRIMAREA 3D Proiectul Rec-o-Plast Urziceni, 6-10 martie 2017 @ Liceul Tehnic Sfânta Ecaterina
Mar 6 2017@0:00 – Mar 10 2018@0:00
PROTECȚIA MEDIULUI ȘI IMPRIMAREA 3D Proiectul Rec-o-Plast  Urziceni, 6-10 martie 2017 @ Liceul Tehnic Sfânta Ecaterina

În perioada 6 – 10 martie 2017, Asociația Cultura Verde (www.culturaverde.ro) derulează în Urziceni, județul Ialomița, a opta serie de instruire din cadrul proiectului ”Creşterea implicării în protecţia mediului prin implementarea unei staţii experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D / Rec-o-Plast”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Astfel, în acest interval va avea loc sesiunea de instruire a unui număr de 30 de elevi de la Liceul Tehnologic ”Sfânta Ecaterina”. În cadrul acestei sesiuni va fi prezentată stația experimentală realizată în cadrul Rec-o-Plast și vor avea loc demonstrații practice de reciclare a materialului plastic în filament pentru imprimarea 3D.

Mar
24
vin
Educație, inovare și reciclare @ Hotel Ibis Palatul Parlamentului City Center
Mar 24 2017@12:00 – Mar 24 2018@15:00
Educație, inovare și reciclare @ Hotel Ibis Palatul Parlamentului City Center

Asociația Cultura Verde vă invită la conferința de închidere a proiectului ”Creşterea implicării în protecţia mediului prin implementarea unei staţii experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D / Rec-o-Plast”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeana extinsă.

Proiectul Rec-o-Plast propune o abordare integrată, axată pe trei componente: civică, educațională și tehnologică a managementului deșeurilor plastice (în special a PET-urilor) și reciclarea acestora în filament pentru imprimarea 3D. Proiectul urmărește creșterea gradului de implicare a populației în protecția mediului, prin implementarea unei stații experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D, instruirea în tematica proiectului a 700 de beneficiari din 8 comunități din România și reciclarea a 700 kg de PET-uri în filament pentru imprimarea 3D.

Mar
27
lun
PROTECȚIA MEDIULUI ȘI IMPRIMAREA 3D Proiectul Rec-o-Plast Câmpulung, 27-31 martie 2017
Mar 27 2017@9:00 – Mar 31 2018@15:00
PROTECȚIA MEDIULUI ȘI IMPRIMAREA 3D Proiectul Rec-o-Plast  Câmpulung, 27-31 martie 2017

În perioada 27 – 31 martie 2017, Asociația Cultura Verde (www.culturaverde.ro) derulează în Câmpulung, județul Argeș, a zecea serie de instruire din cadrul proiectului ”Creşterea implicării în protecţia mediului prin implementarea unei staţii experimentale pentru reciclarea materialelor plastice în vederea producerii de filament pentru imprimarea 3D / Rec-o-Plast”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Astfel, în acest interval va avea loc sesiunea de instruire a unui număr de 30 de elevi de la Colegiul Tehnic Câmpulung. Pe 27 martie, echipa de proiect se va întâlni cu oamenii de afaceri din orașul Câmpulung. În cadrul acestor evenimente, va fi prezentată stația experimentală realizată în cadrul Rec-o-Plast și vor avea loc demonstrații practice de reciclare a materialului plastic în filament pentru imprimarea 3D.

 

 

Mai multe informații despre proiect pe pagina web www.culturaverde.ro

Contact:

Corina Aldea, manager proiect Rec-o-Plast

Email: asociatiaculturaverde@gmail.com; recoplastro@gmail.com